Składniki:
· 3 granaty
· 4 owoce liczi
· 2 grejpfruty
· Sok z cytryny
· Szczypta cukru waniliowego
· Szczypta cynamonu
1. Granaty umyj, pokrój w ćwiartki i odginając skórkę
łyżką wyjmij nasiona. Nasiona jednego z nich zmiażdż aby puściły sok.
2. Liczi obierz i
oddziel miąższ od pestki. Każdy owoc przekrój na pół.
3. Grejpfruty podziel na ćwiartki i obierz z błon.
4. Owoce włóż do miseczek, skrop sokiem z cytryny, zalej
sokiem z granatów, a na koniec posyp cukrem waniliowym i cynamonem.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Jej fajne :D
OdpowiedzUsuńWrócę do domu to sobie zrobię. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń