Składniki: 
·       3 granaty
·       4 owoce liczi
·       2 grejpfruty
·       Sok z cytryny
·       Szczypta cukru waniliowego
·       Szczypta cynamonu
1.    Granaty umyj, pokrój w ćwiartki i odginając skórkę
łyżką wyjmij nasiona. Nasiona jednego z nich zmiażdż aby puściły sok.
2.    Liczi  obierz i
oddziel miąższ od pestki. Każdy owoc przekrój na pół.
3.    Grejpfruty podziel na ćwiartki i obierz z błon.
4.    Owoce włóż do miseczek, skrop sokiem z cytryny, zalej
sokiem z granatów, a na koniec posyp cukrem waniliowym i cynamonem.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jej fajne :D
OdpowiedzUsuńWrócę do domu to sobie zrobię. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń